søndag 15. mai 2011

Bursdagskaker til Mathilde

Tenk, jenta mi er allerede blitt 6 år, og skal begynne på skolen til høsten! Snufs, en stakkars mor kan bli vemodig bare av tanken...  Tiden går så alt for fort-gjør det beste ut av den!!!
Barneselskapet ble feiret på Eventyrlandet (lekeland) i Sandnes, hele 5års-gruppa i barnehagen var invitert- og ingen meldte avbud... Så det ble dyrt for mor-men veldig kjekt for ungene ;-) 
16 viltre unger fikk sprunget fra seg, og forsvant fornøyd med hver sin godtepose. Litt dramatikk ble det også, en ødelagt kjole og en som blødde neseblod- men men alt kan ikke gå helt knirkefritt!

Idag har vi hatt familieselskap, og da måtte jeg jo bake litt :-D Her følger litt bilder:
 Bursdagskake til godjenta- rosa må det jo være ;-)

 Rosa vaniljekakebunn- fargen ble kjempefin!

 Her ferdig pyntet (dog uten lys...) Hvit marshmellowfondant og rosa marsipan med jordbærsmak. Sløyfe med perler og "glitter"-skrift...

 Må øve meg på sløyfer, ser jeg...

 Her er kaken inni, her ser dere den fine rosafargen på bunnen. Første lag med fyll er en frisk mousse med rips, appelsingele og kremost med aprikos. Det var det jeg hadde i skapet, men denne komboen ble fantastisk god! På toppen er det sjokolademousse og sjokoladesaus/ganache, før den hvite fondanten er lagt på.

 Så over til oreo-cupcakes! Mums-disse var også veldig gode! Og en helt annen variant av oreokake enn det jeg er vant til å lage. En halv oreokjeks i bunnen, og oppdelte kjeks i røra.
 Pyntet med en kjempegod ostekrem med knuste kjeks...

 Her ser dere kjeksen i bunn.

 Mmmmm, kjempegode var disse!


En halv kake og et brett muffins får være med på jobb i morgen, vi klarte ikke å spise opp alt ;-)

Ellers har jenta vår hatt en fin bursdagsfeiring, med masse kjekke presanger- bl.a. en tur til Dyreparken alene med mormor og morfar! Hun gleder seg kjempemasse til å bo i Kardemomme By :-D

1 kommentar:

  1. Skjønna jentå di..allerede SÅ store!!
    Kjekt du ville bli med på giveawayen min!!
    Takk for fine ord..
    Natti!
    Klem

    SvarSlett